Gemerská šachová liga IX. ročník

9 decembra, 2014 by  

9Revúca – 06.12.2014

Fotogaléria Ondreja Baštáka

V sobotu začal prvým kolom v spoločenskej miestnosti JRD Revúca 9. ročník Gemerskej šachovej ligy. Súťaž organizuje Gemerský šachový zväz so sídlom v Rimavskej Sobote v zastúpení Ing. Ladislava Polgáriho, ktorý je aj hlavným rozhodcom turnaja, a Okresné združenie telesnej kultúry v Rimavskej Sobote – Asociácia športových zväzov Rimavská Sobota v zastúpení predsedu Štefana Makšiho. V tomto ročníku sa do súťaže prihlásilo 8 družstiev: 1. ŠK Gemerská Poloma, 2. ŠK Tatran Betliar, 3. ŠK Tornaľa, 4. ŠK Baník Štítnik A, 5. ŠK Kráľ, 6. ŠK Baník Štítnik B, 7. ŠK Gymnázium Tornaľa, 8. ŠK Revúca. V prvom kole proti sebe nastúpili družstvá:
1. ŠK Gemerská Poloma – ŠK Revúca 3,5 : 12,5
2. ŠK Tatran Betliar – ŠK Gymnázium Tornaľa 16 : 0
3. ŠK Tornaľa – ŠK Baník Štítnik B 12,5 : 3,5
4. ŠK Baník Štítnik A – ŠK Kráľ 11 : 5
V tabuľke sú uvedené výsledky jednotlivých duelov. Turnaj sa niesol v priateľskej atmosfére,  je nebodovaný a jeho cieľom je spropagovanie šachovej hry, oživenie šachového života amatérov na Gemeri, a tiež zapojenie mládeže do šachového súťaženia.Víťazné družstvo získa putovný pohár vyhlasovateľa súťaže – získa titul „Majstri Gemera v praktickom šachu“, a najlepší jednotlivec cenu za prvenstvo a titul „Majster Gemera v praktickom šachu“. V každom kole odohrajú hráči vylosovaných štvorčlenných družstiev medzi sebou zápasy každý s každým. Hrá sa tempom 2×30 min na partiu.
Miesto a termín konania jednotlivých kôl:
I. kolo – 6. decembra 2014 – JRD Revúca
II. kolo – 20. decembra 2014 – MsKS Tornaľa
III. kolo – 3. januára 2015 – Obecný kaštieľ Kráľ
IV.kolo – 17. januára 2015 – Obecný úrad – Gemerská Poloma
V.kolo – 14. februára 2015 – Budova polikliniky Štítnik
VI.kolo – 7. marca 2015 – Kultúrny dom Betliar
VII.kolo – 4. apríla 2015 – zatiaľ neurčené
Dňa 4. apríla 2015 sa na mieste konania posledného kola uskutoční vyhodnotenie súťaže a vyhlasovanie výsledkov. Súčasťou posledného kola Gemerskej ligy je aj Bleskový turnaj v šachu, ktorý sa bude hrať švajčiarskym systémom na 7 kôl s časovým tempom 2×10 minút. Víťaz získa medailu a titul „Majster Gemera v bleskovom šachu“. Okrem toho budú súťažiacim udelené aj vecné ceny. Bleskový turnaj je otvorený – právo štartu majú všetci šachisti – ale do celkového hodnotenia bleskovej hry budú zahrnutí len hráči na jednotlivých súpiskách družstiev tohto ročníka Gemerskej ligy. Štartovné na Bleskový turnaj je 1,5 EUR.

Mgr. Ondrej Bašták Ďurán

 

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!