Haviar na Národných matičných slávnostiach v Trnave

12 septembra, 2017 by  

10Trnava  07.-10.09.2017

Fotogaléria I.

Fotogaléria 08.09.2017

Fotogaléria 09.09.2017

Fotogaléria Galaprogram

Trnava sa od 7. do 10.9.2017 stala dejiskom veľkých osláv jubilea Matice Slovenskej. Okrem iných účinkujúcich zo Slovenska, ale aj zahraničia, sa na podujatí zúčastnil aj folklórny súbor Haviar, ktorý bol zástupcom Košického samosprávneho kraja. Počas 4 dní odprezentoval tance a spevy z Gemera.

Organizátori si pre záujemcov o folklórne vystúpenia pripravili hneď tri rôzne miesta prezentácie folklórnych kolektívov, Trojičné námestie, pódium pred City arénou a divadlo J. Palárika, v ktorom sa konal galavečer. Na námestí v Trnave sa zároveň konal aj jeden z najväčších jarmokov na Slovensku. O divákov preto skutočne nebola núdza.

Sme veľmi radi, že práve FS Haviar bol nominovaný a mohol predviesť najmä svoje tanečné umenie práve na tomto peknom podujatí. Program bol skutočne nabitý, každý deň nás čakali 2 vystúpenia. Okrem toho sa celý súbor spoločne zúčastnil nedeľnej omše v Evanjelickom kostole.

V piatok sa spoločne s nami na dvoch javiskách predviedla aj Ľudová hudba Maroša Rusnáka. Ich hudobné a naše tanečné a spevácke umenie ocenili aj prítomní diváci. Na galavečeri ďakujeme za spoluprácu Ľudovej hudbe folklórneho súboru Trnafčan, ktorý si spoločne s nami vyslúžil od prítomných veľký potlesk. Dobrú náladu nielen na javisku, ale aj počas nášho voľna nám priniesol Jakub Belák, ktorý súbor doprevádzal na harmonike.

Po štyroch dňoch sme z Trnavy odchádzali spokojní, šťastní, plní nových zážitkov, ale aj nadviazaných nových kamarátstiev. Ďakujeme za možnosť prezentovať Gemer na takomto peknom podujatí a chcem vyzdvihnúť aj vďaka finančnej podpore Košického samosprávneho kraja. Okrem organizátorov, všetkých účinkujúcich a tiež všetkých členov súboru, patrí veľká vďaka Zlatici Halkovej, Tatiane Tomkovej, ale aj Michalovi Terraiovi. Už teraz sa tešíme na možnosť zúčastniť sa ďalších podobných podujatí.

 

Mgr. Martina Dudášová

 

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!