Beseda o knihách Zlaté srdiečko z Kráľovstva drahokamov a Návrat do Kráľovstva drahokamov

9 apríla, 2018 by  

obrázok pre clanokMSbRožňava , Štítnik – apríl 2018

Tieto dve rozprávkové knihy vyšli tesne pred Veľkou nocou formou e-kníh. Autorkou je Lenka Vranová zo Štítnika, ktorá obe knihy aj sama ilustrovala. Určené sú predovšetkým deťom od 7 rokov, no nielen im. Autorka minulý týždeň absolvovala prvé besedy s deťmi v ZŠ v Štítniku a v Rožňave v ZŠ na Zlatej ulici. Deti si vypočuli ukážky z jej knihy Zlaté srdiečko z Kráľovstva drahokamov. Kládli veľa zvedavých otázok o všetkom, čo týkalo tvorby kníh a ilustrácií, o inšpiráciách a aj o jej stránke na webe. Popri tom vyfarbovali maľovanky, ktoré si pre nich dopredu pripravila. Všetko sa konalo pri príležitosti Medzinárodného dňa detskej knihy a vydania spomínaných e-kníh. Prostredníctvom jej kníh sa dostanete do sveta fantázie, zaujímavých zápletiek a dobrodružstiev  zvláštnej rodinky dúhového čarodejníka Zafíra. Jeho dvojča brat Platinus im ukradne neobyčajné zvieratká, aby využil ich schopnosti vo svoj prospech. Pri čítaní sa dostanete do prostredia s fantastickými postavami z rôznych kútov sveta a pokúsite sa zvieratká zachrániť.
Druhá kniha je priamym pokračovaním prvej a zaoberá sa návratom Platinusa do Kráľovstva drahokamov. Obohatená je o nové postavy a kráľovstvá a ich osudy spája s dúhovými čarodejníkmi.

Sme radi, že je autorka týchto rozprávkových kníh tiež členkou MO MS v Štítniku. Žeby tu na Gemeri mali naozaj rozprávky kolísku?

Ak sa dozvedieť viac o knihách i autorke, môžete navštíviť jej stránku www.lenkalienka.sk.

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!