Žiačka Gymnázia P. J. Šafárika v Rožňave si prevzala ocenenie od riaditeľky Domu Matice slovenskej v Rožňave Ing. Zlatice Halkovej

5 novembra, 2018 by  

02Rožňava – 29.10.2018

Fotogaléria

Je naozaj krásne, ak dieťa siahne po knihe a vnára sa do jej stránok. Je krásne, ak sa o svoj pocit z čítania knihy chce podeliť s ostatnými. Súťaže v prednese poézie a prózy sú aj o týchto pocitoch. Okamih, keď vás recitátor svojím prednesom vtiahne do celkom iného sveta tak, že na malú chvíľu prestanete myslieť na čokoľvek iné, je neopísateľný. Práve preto podporujeme žiakov s týmto nadaním. Pani Zlatica Halková z Domu Matice slovenskej v Rožňave sa rozhodla žiakov, ktorí sa zúčastňujú súťaží v umeleckom prednese a získajú päť účastníckych listov, oceniť. A tak sa Ivana Leštachová, žiačka primy Gymnázia P.J.Šafárika v Rožňave, stretla s pani riaditeľkou Domu Matice slovenskej v Rožňave, s pani Ing. Zlaticou Halkovou a prevzala z jej rúk ocenenie v podobe krásnej knihy. Ocenenie získala za svoju účasť v súťažiach Kellnerova Poloma, Hviezdoslavov Kubín, Šaliansky Maťko, Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas.

Pani riaditeľke Domu Matice slovenskej v Rožňave Ing. Z. Halkovej a pani T. Tomkovej ďakujeme
za milé stretnutie a veríme, že stretnutí, ku ktorým nás privedie láska ku knihám a k umeleckému slovu, bude v budúcnosti viac.

Mgr. Lýdia Kalinová

 

 

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!