Martin Bernár a Robert Benedikty v prvej desiatke

10 septembra, 2011 by  

Műnsingen ( Nemecko )  02.-04.09.2011

Úspech našich rodákov z Gemera na medzinárodnej scéne nie len v oblasti zachovávania kultúrneho dedičstva, ale aj v bežnom živote je potešujúci. Martin Bernár z Pače a Robert Benedikty z Rožňavy, ako dvaja zástupcovia Slovenska nás hrdo reprezentovali v Nemecku a  medzi najlepšími vodičmi kamiónov sa nestratili, práve naopak.

Srdečne blahoželáme !

V dňoch 2. – 4. septembra 2011 sa  v nemeckom  Műnsingene konal 9. ročník  medzinárodnej súťaže profesionálnych vodičov „Drives Leagues 2011“, kde predviedlo  svoju zručnosť 25 vodičov , z toho jedna vodička.  Na súťaži bolo zastúpených 13 krajín a to nielen z Európy, ale i zo štátov  iných kontinentov  ako napríklad z Brazílie, Kataru i Južnej Afriky.

Finále súťaže v Nemecku predchádzali národné kolá v jednotlivých krajinách, ktorých sa zúčastnilo cca 9 tisíc vodičov. Z nich postúpili  do záverečného kola z každej krajiny dvaja najlepší.  V národnom kole v rámci českej firmy, ktorá má zastúpenie i na Slovensku  sa na prvom mieste umiestnil Martin Bernár z Pače a  na druhom Robert Benedikty z Rožňavy.  Na základe najlepších výsledkov  spomedzi slovenských a českých vodičov postúpili ako jediní do záverečného kola v Nemecku.  Finalisti sa museli osvedčiť v štyroch náročných vodičských disciplínach, kde preukázali vodičské schopnosti a úspornú jazdu.  Počas celého víkendu trvalo nadšenie a napätie medzi súťažiacimi a bol to pre nich mimoriadny a vzrušujúci zážitok. S radosťou ale i s ctižiadosťou sa pustili do náročnej súťaže a podľa celkových výsledkov sa vodiči z Gemera nenechali zahanbiť.

Najväčší dôraz už v národných kolách sa kládol na čo najekonomickejšiu jazdu  a vodiči sa snažili chovať  čo najšetrnejšie k prírodným zdrojom, čo vedie k znižovaniu emisií CO² do ovzdušia. Jednotlivé disciplíny absolvovali  s najnovším typom vozidla  značky Mercedes-Benz PowerShift.

Celkovým víťazom sa stal vodič z Nemecka, druhé miesto obsadil Holanďan, tretie taktiež Nemec a iba o vlások uniklo tretie miesto vodičovi Robertovi Benediktymu z Rožňavy, ktorý sa umiestnil na peknom štvrtom mieste. Jeho kolega Martin Bernár z Pače uzavrel prvú desiatku  súťažiacich. Vodiči, ktorí sa umiestnili v prvej desiatke boli odmenení  diplomami, medailami a vecnými cenami.

 

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!