Beseda, interview, ale aj preteky

12 novembra, 2017 by  

23472728_1634397613306609_2470200438942427424_nRevúca – 09.11.2017

Fotogaléria

Dni bežia rýchlosťou letiacich koní a takým tempom prešiel aj deň, na ktorý sme sa chystali niekoľko týždňov – Deň otvorených dverí na Prvom slovenskom literárnom gymnáziu v Revúcej. Snáď málokto nepočul reklamný spot, ktorý vysielali rozhlasové stanice Európa2, Jemné a Vlna, v ktorom nielen redaktori, ale aj naši žiaci pozývali deviatakov a ich rodičov na stretnutie s pedagógmi, žiakmi a vzácnymi,  nie každodennými hosťami, športovým moderátorom Jánom Žgravčákom a motocyklovým pretekárom, najúspešnejším reprezentantom Slovenska na Rallye Dakar, najťažšou rallye na svete, Ivanom Jakešom.

Potešilo nás, že tentoraz k nám zavítali vážni záujemcovia o štúdium aj zo vzdialených miest Slovenska. Návštevníkov privítala riaditeľka PSLG Mgr. Ľuboslava Lacjaková, ktorá priblížila aj charakter študijného programu na gymnáziu. Potom dostal slovo učiteľ literárno-dramatickej tvorby Mgr. Marian Lacko. Charakterizoval predmet, ktorý vyučuje a jeho príhovor doplnila ukážka hry divadelného súboru Z.N.A.K. pri PSLG. Na záver dostal do ruky  mikrofón Ivo Novák, učiteľ jedinečného predmetu na gymnáziu, žurnalistiky. Na demonštráciu svojho predmetu nemohol mať lepšie podmienky – interview s Jánom Žgravčákom a potom simulovaný rozhovor Žgravčáka ako moderátora s Ivanom Jakešom. Nasledovala „tlačová konferencia“, kde boli predstaviteľmi médií samotní žiaci.

Sprievodným podujatím bola návšteva RC Auto Model Team Revúca, ktorí prišli s modelmi áut. Na chodbe postavili  autodráhu, ktorú si najprv vyskúšali naši hostia. Výsledok nás veľmi zaujímal, keďže obaja majú blízko k motorizmu. Nakoniec bol Ivan Jakeš rýchlejší, ale len o jednu sekundu. Samozrejme, že preteky na dráhe si mohli vyskúšať aj žiaci. Potom už všetkých čakalo lákavé občerstvenie, ktoré pripravili ruky našich mamičiek, ale aj vyučujúcich. Každý odišiel s rôznymi reklamnými predmetmi, ktoré boli zase dielom našich žiakov, členov OMM v Revúcej. Vďaka jeho projektu sa nám toto milé podujatie podarilo zrealizovať.

Mgr. Ľuboslava Lacjaková

predsedníčka MO MS

riaditeľka PSLG

 

 

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!