Nižnoslanskí matičiari hodnotili

16 mája, 2011 by  

Výročné zhromaždenie matičiarov z Nižnej Slanej začalo spevom matičnej hymny Kto za pravdu horí za doprovodu akerdeónu v rukách Vladimíra Gonu.

V kultúrnom programe sa predstavil Ján Šafár zo spevom a hrou na heligonke, Simonka Čipková zo spevom a FSS Hrabina svojimi pesničkami uzavrela prvú časť programu.

Začiatkom hodnotenia činnosti za minulý rok bolo slávnostné odovzdanie novým členom preukazov z rúk riaditeľky DMS v Rožňave Ing. Halkovej a predsedníčky MO MS Ľudmily Petergáčovej. V priebehu roka  14  členov rozšírilo členskú základňu a aktívne sa zapojili do matičných aktivít.

Správu o činnosti predniesla predsedníčka MO MS, kde poukázala aj na to, že aktívna činnosť prináša úspechy nielen v obci, a okrese, ale aj mimo okres.  FSS Hrabina úspešne reprezentovala okres Rožňava na Martinských matičných slávnostiach v Martine. V rámci svojho pôsobenia MO MS bol zameraný hlavne na podujatia pre detí a mládež  a dôležité bolo aj pripomínať si históriu a osobnosti nášho regiónu. Účasťou na  podujatiach podporili aktivity matičnej práce v celom okrese, čo mala vplyv aj na zvolenie  Ing. Martina Gallíka na Valnom zhromaždení Matice slovenskej v Martine v novembri 2010  do Dozorného výboru MS

Poďakovanie za spoluprácu patrí Základnej škole s materskou školou, Združenému cirkevnému zboru ECAV Nižná Slaná – Kobeliarovo, Klubu dôchodcov a Obecnému úradu.

 

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!