Mladí matičiari v akcii

16 augusta, 2013 by  

DSC_0297 - kópiaŠtítnik – 11 august 2013

V pekný nedeľný deň  sa uskutočnil prvý ročník mini-turnaja amatérskych, zmiešaných družstiev vo volejbale, ktorý sa odohrával v areáli multifunkčného ihriska ZŠ v Štítniku. Myšlienka organizácie tejto vydarenej akcie skrsla hráčom počas pravidelného tréningu amatérskych volejbalistov v Štítniku a tak sme sa rozhodli zorganizovať turnaj. Naše pozvanie prijali aj profesionálni volejbalisti z Revúcej, čiže sme si mohli zmerať sily aj s úspešnými reprezentantmi 1. Slovenskej volejbalovej ligy, od ktorých sa nám na konci turnaja dostalo uznania za výbornú hru. Väčšinu tímov tvorili hráči Štítnika a okolitých obcí, ktorí sa nehanbili, prišli si zahrať a zabaviť sa. Veď hra je o tom.. Počas turnaja sa odohralo niekoľko vydarených zápasov a hra mala celkovo solídnu úroveň. Družstvám sa ušlo aj podpory od miestnych divákov, ktorý túto akciu navštívili. Dúfame, že sa im turnaj vo volejbale páčil a o rok by sme radi privítali väčšie množstvo divákov a družstiev.

Turnaja sa zúčastnili 4 družstvá: Volleybal team Revúca, OldBoys Štítnik, “Bosoráci” a družstvo Brantner. V turnaji zaslúžene zvíťazilo družstvo z Revúcej, druhé miesto si vybojovalo družstvo OldBoys Štítnik a na treťom mieste skončili “Bosoráci”. Všetky družstvá si odniesli domov vecné ceny a pekné spomienky na vydarený 1. ročník amatérskeho, volejbalového mini – turnaja zmiešaných družstiev v Štítniku. Dúfame, že sa budúci rok stretneme v hojnejšom počte a úroveň turnaja bude opäť o čosi vyššia.
Okrem volejbalu boli k dispozícii 2 ping-pongové stoly, ktoré mohli využiť diváci ale aj družstvo, ktoré malo práve prestávku. Počas turnaja sa podával chutný, kotlíkový guláš, výborné pagáče a koláče. Skvelú atmosféru dotváralo príjemné počasie.
Chceli by sme sa poďakovať našim sponzorom za finančnú a materiálnu pomoc pri organizácii turnaja. Akciu finančne podporili p. Jozef Zobola, p. Ondrej Kalina, p. Ján Gallo a MOMS v Štítniku. O materiálnu podporu sa postarali p. Ján Sisik, p. Karol Hadžega, pekáreň Revúca, SCA, rodina Vesterová, obec Štítnik. Za výborné pagáče patrí vďaka Mgr. Janke Vranovej a Bc. Monike Kolesárovej. O hladné krky sa postaral svojim kuchárskym umením p. Emil Zdechovan. Poďakovanie patrí tiež ZŠ v Štítniku za poskytnutie telocvične spolu s vybavením a za vynaloženú snahu hlavným aktérom podujatia : Ondrej Pazera, Milan Spišiak a Peter Vester.

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!