Parížske dobrodružstvo

9 augusta, 2011 by  

Martin Homola – IV. časť

Spoznal som tam i veľa nových ľudí, napríklad Holanďanku Aneke, ktorá sedela vedľa mňa. Porozprávali sme sa po anglicky, pretože nemčina mi zatiaľ veľmi nejde, ale bolo to super. Ďalej som spoznal ďalších asi desiatich Čechov a jedného Američana. Myslím si, že táto súťaž je jedinečnou príležitosťou spoznať ľudí z rozličných kútov sveta, nadviazať kontakty a nájsť si nových priateľov. A to nehovorím o zdokonaľovaní sa v cudzom jazyku. Angličtinu som využíval vo Francúzsku každý deň.

Stravovanie v Paríži je pomerne drahé. Veď len kopček zmrzliny tam kúpite za 3 €. Tak sme sa museli všetci stravovať vo fastfoodoch ako McDonald´s, pretože tam bolo jedlo najlacnejšie.

Cestovanie po pamiatkach však bolo úžasné, každý deň po súťaži, od utorka do piatka, sme objavovali zákutia Paríža a snažili sa pobehať čo najviac pamiatok. Prečo stále píšem my? No lebo som nechodil po Paríži sám ale s našimi slovenskými reprezentantkami a s dvoma spolubývajúcimi – Čechmi. Videli sme mnoho známych pamiatok z ktorých mám i fotografie. Najviac sa mi páčili hudobné záhrady vo Versailles, ktoré boli veľmi veľké ale i veľmi nádherné.

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!