Martin Homola ide na Majstrovstvá sveta

17 mája, 2011 by  

Vážení matičiari, som čerstvým maturantom  Obchodnej akadémie v Rožňave, člen MO MS Štítnik a mám možnosť ísť na celosvetovú súťaž v Spracovaní informácií na počítači, ktorá sa uskutoční 10.-16. júla v Paríži vrámci 48. kongresu Intersteno 2011.

Na to, aby som sa jej mohol zúčastniť, potrebujem získať finančné prostriedky v hodnote cca 1 500 €. Keďže sám neviem túto čiastku získať, obraciam sa na každého dobrého človeka so žiadosťou o poskytnutie sponzorstva – finančného príspevku.

E-mail: martin1@gmail.com.  Číslo účtu: 2911914734/1100

Ale asi chcete vedieť viac informácií o mne, však? Priblížim vám preto moje úspechy, ktoré som dosiahol počas štúdia na strednej škole:

V roku 2010 som sa zúčastnil súťaže SOČ (Stredoškolská odborná činnosť) s prácou Podnikateľský plán v odbore 15 – Ekonomika a riadenie. Dotiahol som to až na celoštátne kolo, kde som získal 7. miesto.

V tom istom roku som sa zúčastnil i súťaže SIP (Spracovanie informácií na počítači), v ktorej som sa na celoslovenskom kole v disciplíne Úprava textu na počítači umiestnil na 8. mieste.

Najväčší úspech som dosiahol v súťaži Spracovanie informácií na počítači v marci 2011, kedy som na celoslovenskom kole dosiahol 2. miesto v disciplíne Úprava textu na PC. Teraz mám možnosť ísť na celosvetovú súťaž do Paríža, ktorá sa uskutoční 10. – 16. júla 2011.

Zúčastnil som sa aj olympiád v cudzom jazyku, kde som na okresnom kole obsadil 3. miesto, a taktiež i krajského kola súťaže Mladý účtovník, ktorá sa konala 29. 03. 2011 v Košiciach. Na výsledky sa zatiaľ čaká.

Ako dôkaz, že som na súťažiach bol, mi slúžia diplomy a certifikáty, ktorých mám doma neúrekom.

Aby ste boli úplne zasvätení poskytujem vám i základné údaje o súťaži:

 

Súťaž SIP (Spracovanie informácií na počítači)

 

Súťaž žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači sa organizuje ako celoštátna súťaž vyhlásená Ministerstvom školstva Slovenskej republiky. Súťaž má tri domáce postupové kolá: školské, krajské a celoštátne kolo. Môže sa ukončiť medzinárodnou súťažou a majstrovstvami sveta.

Súťažné disciplíny

A. Písanie na počítači

Súťaž v písaní na počítači pozostáva z 10-minútového odpisu textu z 3-stranovej papierovej predlohy.

Podmienkou účasti v súťaži je splnenie kvalifikačného limitu vyjadreného minimálnou čistou minútovou rýchlosťou stanovenou v súťažnom poriadku.

 

B. Úprava textu na počítači

Do tejto súťažnej disciplíny sa môže kvalifikovať len žiak, ktorý bol úspešný v disciplíne písanie na počítači.

Úlohou žiaka je upraviť text zo súboru vopred uloženého komisiou do počítača. Text má približne 10 000 úderov a upravuje sa pomocou všeobecne používaného textového editora na základe papierovej predlohy. Súťažná predloha obsahuje 150 úloh vyznačených normalizovanými korektorskými značkami. Úprava textu sa začína na povel a trvá 10 minút. Po povele na ukončenie práce sa upravený text oddelí od zvyšku 5 prázdnymi riadkami.

Podmienkou účasti v súťaži je splnenie kvalifikačného limitu vyjadreného počtom dosiahnutých bodov podľa súťažného poriadku. Okrem toho musí súťažiaci splniť limit 270 čistých úderov za minútu pri súťaži v 10-minútovom odpise a musí splniť aj prípustné percento chýb max 0,25.

Viac informácií o súťaži nájdete na stránke http://siov.sk/sip/11146s v sekcii organizačný poriadok alebo na stránke http://www.intersteno.org/ v sekcii Paris 2011.

Ak ste sa rozhodli, že mi prispejete na cestu do Paríža,  budem vám veľmi vďačný.

 

Prajem nádherný deň každému.

 

 

 

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!