Májová turistika

31 mája, 2023 by  

Máj 2023 – text a foto naši matičiari

Fotogaléria

Fotogaléria

Fotogaléria

Fotogaléria

Fotogaléria

V spolupráci zo Zvolenskými turistami sme absolvovali krásny výlet na Pustý hrad. V Ostrej Lúke, rodisku Adely Ostrolúckej nás domáci pohostili a informovali o túre. Pri kolibe rytierov sme ochutnali výborný prameň Červený medokýš. Po výstupe na hrad sa nám ukázali krásne výhľady na široké okolie. Po prejdení horného a dolného hradu a po občerstvení v hradnom bufete sme zostúpili do Zvolena, kde sme ukončili krásnu spoločnú akciu.

Hrad Sadvár na rozhraní Slovenského a Agtelekského krasu. Sprístupnený zo Slovenskej, aj z Maďarskej strany. Po rekonštrukcii sú krásne výhľady do širokého okolia. Vhodné miesto na turistiku pre všetky vekové kategórie.

Celoslovenské stretnutie čitateľov Krásy Slovenska na vrchu Mindžová zorganizovala obec Hermanovce. Po turistike nasledovalo kvalitné občerstvenie a bohatý kultúrny program. Pekné počasie, krásne výhľady a dobrá nálada boli zárukou úspechu a spokojnosti všetkých účastníkov.

Jaskyňa Gombaseg, kemping, zrekonštruovaný kláštor, archeologické vykopávky a krásne prostredie sú ideálnym miestom na rodinné a spoločné výlety spojené s opekačkou.

 

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!