Výzva na zber papiera v rámci pôsobnosti Matice slovenskej

6 júna, 2011 by  

Dávame na vedomie všetkým organizačným zložkám a členskej základni MS, že Ústredie MS v máji 2011 schválilo „Projekt zberu papiera organizovaný Maticou slovenskou v spolupráci so spoločnosťou LOGOS – Slovakia, s.r.o.“, ktorý bol vypracovaný a predložený sekretariátom MS v spolupráci s vyššie uvedenou firmou.

S ohľadom na aktuálnu potrebu ochrany slovenských lesov a tiež na nezanedbateľný ekonomický význam, obraciame sa na širokú matičnú pospolitosť s výzvou podporiť tento projekt. Zároveň zdôrazňujeme, že účasť na tomto projekte je odporúčaná Maticou Slovenskou. Závisí od rozhodnutia každého Miestneho odboru MS, či sa do zberu zapojí alebo nie. Miestnym odborom MS na svojich schôdzach prerokovať podmienky zberu a svojim rozhodnutím informovať priliehajúci Dom MS a oblastné pracovisko.

Miestny odbor MS, ktorý sa prihlási do zberu sa zároveň zapojí aj do súťaže o najlepšie zberné miesto. Súťaž bude riadená a vyhodnocovaná päťčlennou komisiou vybranou Ústredím MS (zloženie komisie a obsah jej činnosti i kritériá súťaže budú zverejnené v SHN). Súťaž bude uzatvorená ku dňu 21.12.2011 a jej výsledky budú zverejnené vo februári 2012.

Domom MS a oblastným pracoviskám doporučujeme podrobne sa oboznámiť so všetkými podmienkami i úlohami organizovania zberu papiera obsiahnutých v projekte. Dom MS a oblastné pracovisko sa zúčastní na organizovaní zberu papiera v tom prípade ak aspoň jeden Miestny odbor MS v rámci jeho pôsobnosti sa do zberu rozhodne zapojiť. V prípade uzatvárania Kúpno-predajnej zmluvy i v priebehu jej plnenia Dom MS vystupuje ako samostatný právny subjekt. Upozorňujeme na dôslednosť pri vedení evidencie a pri dodržaní všetkých podmienok spojených s finančnými i účtovnými úkonmi.

Očakávame, že členovia MS sa do zberu aktívne zapoja prostredníctvom  Domov MS, úspešne zrealizujú všetky úlohy i opatrenia vyplývajúce z prijatého projektu. Nabádame k družnému úsiliu v záujme realizácie hlavných cieľov projektu, všetkých zúčastnených subjektov. Dôležité je nepretržité vyhodnocovanie stavu zberu, transparentné zverejňovanie všetkých potrebných údajov a neustála motivácia členskej základne k aktívnemu prístupu k zberu, tak aby to napomohlo ušetriť naše lesy a tiež prispelo k pozitívnemu riešeniu finančného zabezpečenia činnosti Miestnych odborov MS.

V súlade s projektom v priebehu 23.a 24. týždňa predstavitelia kooperujúcej firmy Logos Slovakia s.r.o. navštívia všetky Domy MS. Cieľom ich návštevy je podrobné prerokovanie podmienok zberu obsiahnutých v projekte a podpísanie kúpnej zmluvy.

 

Návšteva Domu MS v Rožňave :
9.6.2011 11,00 Rožňava
Jozef Baranec- konateľ
Vladislav Čermák
Róbert Hudák

 

Ing. Pápay Jaroslav
riaditeľ sekretariátu PaS MS

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!