Národné matičné slávnosti MARTIN – 07.07.2012

22 júna, 2012 by  

PROGRAM, pdf

Slávnostné vyvrcholenie Národných matičných slávností sa uskutoční 7. 7. 2012 v martinskom amfiteátri aj za aktívnej účasti našich súborov – Fsk Gočovan Gočovo. Fsk Bučina Pača, Ľudová hudba Ondreja Hlaváča a Gemerské hlasy. Okrem predstaviteľov Matice slovenskej sa na ňom zúčastnia mnohé osobnosti slovenského politického, spoločenského a kultúrneho života.  Spomedzi účinkujúcich sa predstaví Umelecký súbor Lúčnica, orchester Zlaté husle a sólisti opery SND Ján Babjak, Jolana Fogašová, Ivan Ožvát, hudobné skupiny Gladiátor, Desmod, Dara Rolins a mnohí ďalší. Súčasťou podujatia je pestrý sprievodný program pre všetky vekové kategórie a tiež príležitosť prispieť najvzácnejšou tekutinou k záchrane života Slovákov, tzv. Matičná kvapka krvi. Dobrovoľné vstupné bude venované na záchranu hradu Krásna Hôrka. V nedeľu 8. 7. sa uskutoční slávnostná bohoslužba a svätá omša v kostoloch v Martine.
Posledným podujatím Národných matičných slávností je Pamätný deň MS, ktorý sa uskutoční 4. 8. spolu so sprievodným programom.
Všetky podujatia sú bezplatne prístupné širokej verejnosti.
Hlavným organizátorom Národných matičných slávností je Matica slovenská a Mesto Martin v spolupráci so Slovenskou národnou knižnicou. Podujatie finančne podporilo Ministerstvo kultúry SR a Mesto Martin.

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!