Aj Revúca už má svoj Odbor Mladej Matice

27 júna, 2013 by  

Revúca – 26. jún 2013

V stredu o 16:30 hod. sa v priestoroch Prvého slovenského literárneho gymnázia v Revúcej uskutočnilo ustanovujúce valné zhromaždenie Odboru Mladej Matice. Hlavným cieľom tohto zasadnutia bolo založiť OMM v Revúcej, navyše symbolicky, v roku 1150. výročia príchodu Cyrila a Metoda na naše územie a 150. výročia založenia Matice slovenskej. Po úvodnej koláži básní, ktoré zarecitovala študentka literárneho gymnázia Kristína Galová a otvorení zasadnutia predsedníčkou Miestneho odboru Matice slovenskej v Revúcej Mgr. Ľuboslavou Lacjakovou, nasledovalo privítanie a krátke príhovory hostí: Ing. Zlatice Halkovej – riaditeľky DMS v Rožňave a Bc. Mateja Ladu – tajomníka Odboru MM v Rožňave. Zhromaždenie spestrilo aj hudobné vystúpenie Lenky Brúsikovej, ktorá na svojich husličkách zahrala krásne ľudové piesne. Predsedníčka MO MS predstavila navrhovanú predsedníčku a delegátku Odboru Mladej Matice v Revúcej Mgr. Martinu Urbanovú a tiež i navrhovaných členov prípravného výboru OMM – Barboru Blahotovú, Lenku Brúsikovú (revízor), Kristínu Galovú, Adama Matejku, Erika Topora, Gabrielu Vidovú, a  Radku Šmelkovú, ktorých následne účastníci zhromaždenia jednohlasne schválili. Zároveň odsúhlasili aj ročný členský príspevok.

Pred prijatím uznesenia ešte novozvolená predsedníčka OMM predniesla členom plán činnosti na najbližšie obdobie a popriala veľa chuti a úspechov pri organizovaní zaujímavých a hlavne spoločne podniknutých akcií.

CARPE DIEM, Dni tvorivosti, súťaže, túry, exkurzie, plesy, večierky, besedy – tak, to je len malá časť z aktivít, ktoré sú naplánované v OMM. Ak sa aj Vy chcete stať členom OMM a ešte ste nedovŕšili vek 35 rokov, neváhajte nás kontaktovať na www.maticaroznava.sk . Tešíme sa na Vás!

Mgr. Martina Urbanová

predseda Odboru Mladej Matice

Fotogaléria

 

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!