Zasadala OR MS

29 novembra, 2013 by  

68Rožňava – 29.november 2013

Nádherný adventný veniec, na ktorom síce trochu predčasne, ale o to čarovnejšie horela prvá sviečka, lákavo prestretý stôl, ako keď čakáme vzácnych hostí alebo najmilších priateľov. Takto sa dá jednou vetou charakterizovať atmosféra, ktorá vítala účastníkov Okresnej rady Matice slovenskej pre MO z okresov Rožňava a Revúca  v Dome MS v Rožňave. Stretnutie otvorila predsedníčka OR MS Ing. Zlatica Halková. Privítala prítomných, zhodnotila podané a realizované projekty, poďakovala zástupcom miestnych  odborov za ich celoročnú aktívnu prácu, ale aj za hlasy, ktoré odovzdali našim kandidátom vo voľbách do Výboru MS na Valnom zhromaždení v Martine, vďaka ktorým boli všetci štyria – Ing. Zlatica Halková, Bc. Matej Lada, Mgr. Ľuboslava Lacjaková  aj Mgr. Michal Terrai – zvolení do najvyššieho výkonného orgánu Matice slovenskej ako aj členovi dozornému výboru – Ing. Martinovi Gallíkovi, ktorý v priebehu pár dní by mal postúpiť na vyššiu pozíciu. Nezabudla poďakovať a odovzdať ďakovný list vedúcim a členom folklórneho súboru Dubina z Rožňavy, za dlhoročnú úspešnú reprezentáciu doma aj v zahraničí a udržiavanie tradícií našich predkov a mladej matičiarke Martinke Zagibovej z Pače za prezentáciu v širokom okolí.

Stretnutia matičiarov majú tradične úžasnú atmosféru. Ani toto  nebolo výnimkou. Úprimné úsmevy, čisté pohľady, priateľské slová ho sprevádzali po celý čas. Vzácnym hosťom bola „naša teta Halková“, zaslúžilá matičiarka, ktorá aj v pokročilom veku vždy rada príde medzi nás, zaspomína na jej aktívne matičiarske roky a nikomu nezabudne povedať pár milých slov.

Účastníci stretnutia opäť dokázali, že spoločný záujem dokáže zjednocovať ľudí rôzneho veku a povolania. Dokázali, že Matica slovenská je inštitúcia, na ktorú sú hrdí, ale ktorá môže byť rovnako hrdá na nich!

Mgr. Ľuboslava Lacjaková

predsedníčka MO MS v Revúcej

Fotogaléria – Dr. Sabo

Comments

Feel free to leave a comment...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!